Масова кампания за подкрепа на „Долината на тракийските царе“ в интернет организира Общината

По повод Световния ден на туризма 27 септември, Община Казанлък, организира днес масова кампания за гласуване и подкрепа на нашата кандидатура – „Долината на тракийските царе“ в кампанията Чудесата на България.

До 3 октомври 2012 г. българските граждани могат да изберат кой културно-исторически обект от материалното и нематериалното наследство на България заслужава да бъде под закрилата на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство.

В този етап на гласуването участват първите 10 обекта и традиции, подкрепени на първия етап от компетентни експерти в областта на културно-историческото наследство, обекти, събрали най-много гласове от м. юли досега. Сред топ 10 на Чудесата на България е и „Долината на тракийските царе“.

Всички желаещи да дадат своя вот онлайн, за да подкрепят кандидатурата на Казанлък, могат да направят това, като гласуват на сайта на Община Казанлък www.kazanlak.bg или на http://www.bgchudesa.com в раздела „Материално наследство“ чрез своя личен имейл, а после да потвърдят своето гласуване отново на полученото съобщение.

Ще бъдат открити и няколко отворени пункта за гласуване с достъп до компютър с интернет връзка. В град Казанлък това са Общински информационен център на ул.“Искра“ №4; Библиотека „Искра“; Община Казанлък – Стая №33 /до Информационен център/ и Художествена галерия – Казанлък.

На 27 септември на площад „Севтополис“ ще бъде инсталиран компютър с мобилен интернет, така че всеки гражданин може да даде своя глас за уникалния тракийски комплекс, буквално в движение. Служители на община Казанлък ще оказват помощ и съдействие на хората, които искат да се включат в тази родолюбива инициатива.

Кандидатурата ни на „Долината на тракийските царе“ за ЮНЕСКО е внесена в Министерството на културата и ще бъде разгледана по време на пролетната сесия през 2013 на Световната културна организация.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram