Мария Марковска между поезията и пътуванията

Поетесата Мария Марковска представи новата си книга в Казанлък „Ветрове“. Марковска е родена в Средногорово, възпитаник е на казанлъшкия Механотехникум. От години живее и работи в град Априлци. Създател е на частна галерия , която подкрепя българските творци. Автор е на още седем книги с лирика. В последната -„Ветрове“, Марковска включва над 100 стиха, посветени на различни теми от живота.

С последните Мария поддържа приятелство от години, покрай честите пътувания на жените туристки в Троянския Балкан. Вдъхновена от историята на град Априлци, се интересува живо и от миналото  на планинското градче, създава и галерия, в която излагат своите произведения местните майстори.

Според Мария Марковска, откриват се много общи черти между двете богати на история градчета – Априлци и Казанлък. Една от тях са усилията на местните власти да развиват и популяризират туристическите дейности.

Инициатори на поетичната среща станаха ТД „Орлово гнездо“и жените от клуб „Орлица“. Представянето на последните творби на авторката премина на фона на изложба от бродерии, измайсторени от Стефка Братоева, член на клуба на жените „Орлица“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram