Мариела Гемишева ни събира на финисаж на „ПРОЛЕТ/ЛЯТО, ЕСЕН/ЗИМА“

В навечерието на Осми март модната дизайнерка и визуална артистка доц. д-р Мариела Гемишева събира почитатели на финисажа на изложбата си ПРОЛЕТ/ЛЯТО, ЕСЕН/ЗИМА, която се яви като естествено продължение на мащабния ѝ проект „Неслучайно присъствие“ (куратор д-р Мария Василева), който бе и едно от най-смелите събития на художествената сцена у нас през 2022 г. За финисажа съобщиха от Художествена галерия – Казанлък.

Но изложбата ПРОЛЕТ/ЛЯТО, ЕСЕН/ЗИМА е напълно самостоятелен проект на Мариела Гемишева, който е дълбоко свързан с родното ѝ място – Казанлък. Това е една изложба, която по думите на кураторката и директор на Националната галерия г-жа Ярослава Бубнова е „едновременно проста и сложна, като телевизионен сериал. Всичко е ясно от пръв поглед, но страшно се усложнява за втория и всичките следващи. Обикновено е ясно кой кого обича, нали? Същото е и в нашия случай. Мариела обича майка си – г-жа инж. Донка Гемишева, ние обичаме Мариела. Оттук нататък интригата се усложнява, както се полага по предварителния частично написан сценарий.“

Изложбата ПРОЛЕТ/ЛЯТО, ЕСЕН/ЗИМА бе подредена в една от залите на Къща музей „Дечко Узунов“ и от 18 ноември 2022 г. вече посрещна десетки свои зрители. Зрители, които се срещнаха с един вълнуващ като „сериал“ визуален разказ, в който среща си дават всичко онова, което като че ли е Мариела Гемишева — коктейл от спонтанност, емоционалност, хладнокръвност, много сладост, горчивина дори и разбира се — едно специфично обяснение в любов, на каквото само тя е способна.

„На 4 март от 13:30 ч. предстои закриването на изложбата. По време на финисажа заедно с Мариела Гемишева и Ярослава Бубнова за последно в залите на Къща музей „Дечко Узунов“ ще преминем през отделните епизоди на този „сериал“, който може да бъде мислен и като „изповед“ на една от най-колоритните дами на Казанлък, продължаваща и до днес да изумява с присъствието си жителите и гостите на града – собствената ѝ майка – г-жа инж. Донка Гемишева“, разкриват още от Галерията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram