Мариан Цонев за гурковци: Посрещаме гости и изпращаме приятели

Кметът на община Гурково се обърна към съгражданите си и гостите им в началото на Светлата седмица, напомняйки им за природните дадености на този край и традициите на населението:

„УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ГУРКОВО,

Гурково е малка българска община, в която красивата природа, чистият въздух, културно-историческото наследство, трудолюбивите и гостоприемни гурковци са голямото й богатство.

Общинският център-град Гурково, сгушен в полите на величествения Балкан е живописно място, богато на природни забележителности и традиции, пропито от родолюбивия дух на местните хора, предаван от поколение на поколение. Тук цъфти маслодайната роза, затова и нашият регион е трайно свързан с розопроизводството – част от поминъка на хората и част от европейската индустрия. Традиционен за общината е Празникът на розата, който се провежда в края на месец май. Празник, обединил традиции и съвременност, тържество на младостта, пословичното трудолюбие и предприемчивост на гурковеца.

Емблематично за Гурково е единственото по рода си Био Рали с магарешки каручки, което се провежда в началото на месец септември и привлича множество български и чуждестранни посетители. Затова ние посрещаме гости и изпращаме приятели.

Нека ценим благата с които е богат региона ни и да ги множим!

МАРИАН ЦОНЕВ

Кмет на община Гурково“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram