Мариана Кръстева председателства днес заседанието на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие

Зам. областният управител Мариана Кръстева председателства днес заседанието на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие.

Повод за заседанието на Комисията беше решението на Комитета за наблюдение на ОП „Развитие на човешките ресурси” за  увеличаване на бюджета на проект „Подкрепа за заетост“ и възможността за наемане на безработни лица там, където са набелязани превантивни дейности и мерки за защита от бедствия, свързани с обилните валежи, и във връзка с необходимостта от предприемане на своевременни действия за преодоляване на потенциален риск от наводнение в страната.

Работните места по проекта „Подкрепа за заетост“ за Старозагорска област са 120. Най-много работници ще бъдат наети в община Стара Загора – 25. В Раднево, Казанлък, Мъглиж, Чирпан, Павел баня те ще са по 10, в Николаево и Гълъбово – по 15, в Опан, Гурково и Братя Даскалови – по 5.  Наетите лица ще работят на пълен работен ден и ще получават в продължение на 4 месеца 380 лв. заплата. Наставниците, които ще ги обучават два месеца, също ще получат възнаграждение в размер на ½ от минималната работна заплата у нас.

В края на заседанието г-жа Кръстева благодари на членовете на Комисията за отговорното им отношение, благодарение на което област Стара Загора ще може да реализира важния за региона проект в подкрепа на заетостта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram