Манчоров: Кредитната задлъжнялост на общината трябва да бъде преодоляна!

Ако община Казанлък премине през лечебен период и реши кредитната си задлъжнялост, я чака добро бъдеще. Това заяви финансистът и независим кандидат за кмет на община Казанлък Стефан Манчоров.

Жителите на общината нямат представа как се харчат техните пари от данъци, посочва Манчоров:

„В рамките на тези почти 30 дни, в които аз водя предизборна кампания, категорично оставам с впечатление, че гражданите на  Казанлък не са наясно за начините, по които се харчат техните пари, не са наясно за резултатите от това харчене и не са наясно за това каква е цената на това, което се прави. Това е нещо, с което аз не съм съгласен”.

Финансистът Манчоров, заяви, че при правилно управление, общината има добро бъдеще:

„Община Казанлък я чака може би добро бъдеще. Но за да се стигне до това добро бъдеще, трябва да се мине през един лечебен период. Лечение, което трябва да се приложи. Според мен то е свързано с разрешаване на проблемите на кредитната задлъжнялост и дълговете, които стоят пред Общината. Лечението минава през увеличаване на собствените приходи, които ще дадат възможност за по –безболезненото посрещане на обслужването на бъдещите разходи по тези задължения.Проблемът с финансовата задлъжнялост на общината е сериозен, още повече, че хората не знаят за него”.

Липсата на публичност по проблема с дълга на Община Казанлък Манчоров коментира:

„По отношение на това има ли неглижиране на задълженията. Не знам дали има неглижиране, но има едно потискане на този проблем. Аз не мога да разбера как преди 4, преди 8, преди 12 години това бяха основните теми, които се коментираха по време на предизборните кампании. Имайте предвид, че тогава ставаше дума за почти три пъти по-малка задлъжнялост, която след поемането на управлението на новото ръководство в някаква степен се изчиства. Тогава се говореше за това  дали задълженията са 3, 7 милиона или 4,1 милиона. Сега става въпрос, според мен, за три пъти по-голям размер на общинския дълг и по това отношение липсва коментар. Липсва и обяснение от страна на общинското ръководство. Няма достъпна информация за тази задлъжнялост на Общината. На база на официални документи, разпръснати на редица места, аз успях да се убедя в това, че над 13 милиона са задълженията на общината”.

Трудното събиране на информация финансистът Стефан Манчоров посочва, но отчита факта, че по-жалкото е, че казанлъчани не знаят за положението.

„Може би не е толкова голям проблем, че аз нямам достъп до тази информация. По- големият проблем е, че гражданите на Казанлък нямат тази информация. Защото ако имаха такъв достъп и възможност активно да участват в проектите, за които общината е взела решение да участва, смятам, че тогава резултатите щяха да бъдат други. Тогава проектите, които се изпълняват, щяха да бъдат нещо по-различно от това, което се е случило”.

 

Предизборен щаб на независимия кандидат за кмет на Община Казанлък Стефан Манчоров, бюлетина №30

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram