Малки художници с награди от национален конкурс, готвят серия от изложби

До дни, рисунки на деца от школата „Арт линия“ с ръководител Ваня Запрянова ще бъдат подредени в ЛХМ „Чудомир“ и на витрината на Културно-информационния център на ул. „Искра“4, а през април казанлъчани ще гостуват с изложба в габровския Дом на хумора и сатирата. След откриването й, малките художници ще участват в пленер в Боженци.

В Международния ден на шегата 1 април близо 80 рисунки на деца от Казанлък ще гостуват в Дома на хумора и сатирата в Габрово. Изложбата е озаглавена „Нашенци преди и сега“,  дело на възпитаници на Запрянова, рисувани в последните 8 години копия на Чудомирови творби.

 Децата от школа „Арт линия“ ще рисуват на пълни обороти в последните дни на февруари. Причината, за да бързат, е че преди да отпътуват за Габрово, новите творби, включени в изложбата „Нашенци преди и сега“, предстои да бъдат представени в Казанлък още на 27-ми февруари  в ЛХМ „Чудомир“. В навечерието на 3 март предстои да бъдат изложени част от рисунките и в КИЦ на ул. „Искра“4.

 Тази седмица в школа „Арт линия“ цари творческа атмосфера, в която любознателните деца, освен че учат нови техники и рисуват, усвояват  полезни факти от живота и творчеството на Чудомир. Друга радостна новина в школата са наградите на четирима от младите художници на Ваня Запрянова, отличени в националния конкурс „Наследниците на Дечко Узунов“. Това са Христиан Въгляров, Кристофър Пасарелски, Елица Стойнева и Гавраил Иванов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram