Малки художници показват автопортрети

 

С изложба „АВТОПОРТРЕТИ И ПОРТРЕТИ“ на възпитаниците на школата Арт линия малките художници закриват творческата година.

Откриването е тази вечер в 18.00ч. в  Галерия „Ателието“.

Вернисажът показва познанията на малките творци в най-трудния жанр на изобразителното изкуство- портрета. Посетителите ще открият и самите автори в техните автопортрети.

Творческата година  беше изключително ползотворна  с постиженията на школа Арт линия с ръководител Ваня Запрянова.

8 самостоятелни изложби, участия в 6 национални и 3 регионални изложби.

13 отличия за школа Арт линия от 5 национални и 1 регионален конкурс, от които три пьрви места, едно трето и девет специални награди

Участие на школа Арт линия в 1 национален, 1 регионален и 1 самостоятелен пленер, рисунки, от който ще бъдат основа за детски пътеводител на град Казанлък

Творческата дейност на школа Арт линия се откроява и със създадения филм-анимация за деца „Шипченска епопея“, чиято премиера беше едно от събитията в Европейската нощ на музеите.

Предстои издаването на детската книжка  „Цветна приказка“от Яница Станчева, чиито илюстрации са дело на малките художници от школата. През годината школата  проведе  и  творчески ателиета по плъсти, мартеници и рисувана коприна в, които децата придобиха и умения в приложните изкуства.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram