Майка разпозна по телевизията „русото ангелче“ и се разплака – обновена

Полицията днес е извикала родителите на русото българче Мария, за което в Гърция алармираха, че не се знаят родителите му и е принуждавано да проси, за уточняване на случая.

Семейството живее в най-бедната част на ромския квартал „Възраждане“ на град Николаево. Според кмета на гр. Николаево Косьо Косев, в квартала живеят около 1500 човека. В бедната къща, екипа на Пресс ТВ, завари 4 от децата на Сашка и Атанас Русеви. Две от тях удивително приличат на Мария и също са албиноси, дори чичото Ангел Русев трудно изброи децата, като според него са 7 – 8 на брой.

15 годишният Исус – бълг.име – Иса -турското му име – сподели, че когато видели Мария по телевизията, майка му познала детето си и се разплакала, сподели още, че родителите му оставили Мария в Гърция защото са нямали пари да се приберат от там. Когато  родителите му са били в Гърция, за деветте деца на семейството се е грижела каката – Катя, тогава на 20 години.

Според брата Иса, който също е рус, 5 от всички деца на семейството са албиноси.

В ромската махала коментират, че Мария е родена в Гърция и не крият, че има схема за продажба на деца. Мъж сподели, че продава деца за 500 – 600 лева в Гърция. Други коментират, че сумата е много по-голяма и варира между 5000 – 6000 лв.

Очаквайте репортаж.

…………………………..

Майката: Детето не е продадено, а подарено.: http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=35233

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram