Лозарската пръскачка пълна с вино

Странна гледка впечатли казанлъчани на улица „Шипченска епопея“. Открит камион с весела компания на ремаркето ярко контрастираща с мрачното време и забързаните хора, преминаващи по улицата.
Оказа се, че причината за софрата е раждането на първия син на казанлъчанина Павел. По – интересното е, че пътуващата весела софра, реално обикаля цяла България. В ремаркето има всякакви удобства, барбекю, генератор за музика, почти всякакъв вид алкохол, като лозарската пръскачка е напълнена с вино и има специален ритуал за неговото наливане, но най-вече това, което има най-ярко присъствие е доброто настроение. Мъжете през цялото лято работят в бар на морето, като веселата софра е начин да разпуснат в края на сезона. Не се интересуват от политика или злободневни теми, тъй като тяхната цел е да разпуснат и се отърват за месец от сивото ежедневие и проблемите.
Целта им е да посетят, колкото се може повече свои приятели в страната и вдигнат весели наздравици.
Самият камион е оформен с озеленяване, до скоро в него е имало и две саксии с чери домати, но вече са били оползотворени.
Правило е при всеки престои един от компанията да не пие, за да може да шофира. За всички останали алкохолът и наздравиците на веселия камион не спират.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram