Към кметицата: Спрете дишащите бронз и ровещи в контейнерите роми

„Да бъде засилено полицейското присъствие в кв. „Изток“, за да се осигури спокойствието на гражданите както през деня, така и в тъмните часове на денонощието“, искат от кметицата на Казанлък мести активисти на „Възраждане“.

В нарочно писмо до Галина Стоянова се настоява още да се вземат мерки и да не се допуска повече роми, дишащи бронз, да обикалят из целия град, вкл. и около училища, да просят, бъркат в контейнерите и обикалят
безпризорни по казанлъшките улици, като бъдат сигнализирани „Социални грижи“, за да се обърне внимание по какъв начин родителите им се грижат за тях и ако е необходимо, да бъдат изведени от неподходящата за тях среда.

Искането е във връзка с, както се твърди в отвореното писмо, усилилия се проблем с неинтегрираните малцинствени групи, като се забелязва и увеличаване на броя на ромите, които не работят, не са образовани и живеят в мизерни условия, а не както подобава на граждани на България и ЕС.

„За съжаление, по казанлъшките улици стана обичайна гледка хора от всякаква възраст да бъркат в контейнерите за боклук, а роми – възрастни и деца, надрусани, одърпани и прокъсани, с торбичка бронз в ръка, да обикалят неадекватно из целия град, без да им се обръща внимание нито от общинската администрация, нито от полицейските служители“, пишат още от Възраждане.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram