Кръгла маса събра администрация и НПО за деинституционализацията на деца

Днес, 17 септември, в Областна администрация Стара Загора бе организирана кръгла маса на тема „Деинституционализацията за деца в област Стара Загора – проблеми и предизвикателства“.

Поканата за  форума бе от страна на Британската неправителствена организация „Надежда и домове за децата“- клон България. Той се осъществи  под председателството на зам. областния управител Мариана Кръстева.

Основната цел бе да се представи постигнатото до момента при сформиране на Областните координационни механизми по деинституционализация чрез популяризиране на този инструмент пред обществеността и да се покажат ползите от неговото функциониране.

Кръглата маса е в изпълнение на дейностите по проект „Областен координационен механизъм – модел за ефективно сътрудничество и взаимодействие между гражданския сектор, регионалните и общински структури“, който се финансира по Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014.

Участници в нея бяха представители на всички общини от областта, на дирекциите „Социално подпомагане”, на РИО, РЗИ, ОД на МВР, НПО и др.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram