Коронавирус в „Арсенал“ /Обновена/

Служител, работещ в завод „Арсенал“, е с положителна проба за коронавирус. За това потвърдиха от Пресцентъра на РЗИ – Стара Загора. От ведомствения сайт zakazanlak.bg поясниха, че това е първият случай за 6-те месеца от обявяването на пандемичната обстановка от коронавирус у нас до този момент, благодарение на безпрецедентните мерки за сигурност, които се прилагат в дружеството.

Не е карантиниран целият цех, където е установен случаят, а само 26 души от една бригада, което представлява едва една шеста от целия състав на цеха, поясняват от ръководството.

На работничката с установен положителен тест за COVID-19 ще бъде направен повторен PCR-тест в друга независима лаборатория. Всички контактни с нея са под карантина в домашни условия.

Цялото помещение, където е установен случаят, е многократно дезинфекцирано. Спазени са всички предписания на РЗИ-Стара Загора, посочват от ведомствения сайт.

От самото начало на пандемията на 13 март т.г. до днес в „Арсенал“ АД се прилагат строги мерки за сигурност против разпространението на коронавирус. На порталите на „Арсенал“ вече шести месец работят термокамери. Задължително е носенето на предпазни маски навсякъде в дружеството, извършва се неколкократна дезинфекция на всички помещения, повърхности и места, които се ползват от работниците и служителите.

Припомняме, че оръжейницата беше първото предприятие в страната, което още през март въведе най-строгите епидемични мерки за достъп до заводите, където работят почти 8 хиляди души.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram