Колежът в Казанлък под въпрос?

 

Според прессъобщение на Община Казанлък,  публикувано на сайта й на 28 януари, Академичният съвет на ТУ-София е гласувал да се открие в Казанлък филиал на Колежа по енергетика и електроника, който е в състава на висшето училище

Предложението е било одобрено, съобщил за общинския пресцентър проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на ТУ, гр. София. За филиала в града на розите били предвидени 25 бройки в специалност „Технология на машиностроенето“. В нея обучаващите се щели да получават степен „професионален бакалавър“, а периодът на обучение щял да бъде три години, или 6 семестъра.

За да бъде открит новият филиал към Колежа по енергетика и електроника, той трябвало да бъде преобразуван в Колеж по енергетика, електроника и машиностроене, пише още в прессъобщението.

Към момента в Националната агенция за оценяване и акредитация  /НАОА/ не е постъпвал проект за проебразуване на колеж на ТУ-София, нито пък за откриването на филиал в Казанлък, съобщи за Пресс ТВ Стоянка Кирева, директор на Дирекция “Оценяване, акредитация и следакредитационно наблюдение и контрол” на Агенцията.

За да бъде преобразуван колеж е необходимо решение на Министерски съвет, посочи Стоянка Кирева. То може да бъде взето, ако проектът за преобразуване има положителна оценка от акредитационната агенция (НАОА). Там не е постъпвало решение на Академичния съвет за откриване на колежа в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram