Кметът форсира чистката. На пътя са вече десетки служители на Общината

Трети месец Общината стои без зам.кмет по финансите, но от администрацията изхвърчаха десетки служители

От вчера половината служители на общинския отдел „Култура” не са на работа, споделиха за Пресс ТВ източници, пожелали анонимност. Това е поредната порция от общинари, които напускат по силата на форсираната чистка.

Кметът Стоянова е шкартирала от състава на културата Росица Николова, Диана Петрова и Нина Колева.

От отдела „Кадастър и регулация” е била уволнена Даниела Карагьозова, два часа по-късно по ирония на съдбата починал бащата на служителката.

От ГРАО е освободена Йова Драгиева, която беше до сега главен специалист „ЕСГРАОН”.

Масовите уволнения в Общината текат интензивно, основният довод за тях е новата структура на администрация, която Стоянова въвежда.

Говори се, че на местата на дългогодишни специалисти кметът ще назначи хора, близки до подкрепилите я за втори мандат политически лидери, като така ще си върне предизборните жестове. Като брой на щатовете структурата се запазва, но с три дирекции по-малко за сметка на шест нови отдела.

Все още няма зам.-кмет по финансите. За трудностите, които срещала Стоянова и отказите при намиране на подходяща персона се говори под сурдинка и в ГЕРБ. Назначението се оказало огромен препъникамък, защото никой не искал да поеме тежкото наследство след досегашния зам. Петър Косев и да се натовари с управлението на сложното финансово положение на хазната, обременена с пагубен размер на дълга.

Междувременно хора от администрацията довериха в редакцията ни, че след първата публикация на presstv.bg за внушителната чистка на чиновници, кметът и приближена до нея служителка, са инициирали нещо като вътрешно разследване кой информира журналистите за метлата в Общината. Били привиквани и заплашвани настоящи и вече бивши общинари да не говорят пред медиите за терора, предизвикан от налагането на новата структура. Преследването на информаторите ни насаждало още по-тежко напрежение по канцелариите, употребата на антидепресанти от хората все още зад бюрата се увеличила.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram