Кметът си назначава Съвет по култура и туризъм?

Само един ще бъде представителят на творците в бъдещия Консултативен съвет по култура и туризъм, който кметът ще назначи поименно, ако Общинският съвет даде зелена светлина на проекта. В сряда е заседанието на местния парламент, тогава трябва да се гласува учредяването на новия орган.

В 15 членния състав на Консултативния съвет трима ще са представителите на Община Казанлък-кметът, гл.архитект и началника на отдела по култура и туризъм. Други трима ще са общински съветници, още трима представители на местни туристически сдружения ще влязат в Съвета, както и отделно трима, представляващи местния бизнес. Един член се предвижда да участва от страна на музей „Искра” и един, представляващ медиите. Клубът на дейците на културата ще има квота от едва един глас и реално думата на казанлъшките творци няма да може да се чува в Консултативния съвет, в чието наименование присъства и думата „култура”.

Новият орган се създава на основание на Закона за туризма и има за цел да осъществява сътрудничество и координация в областта на културата и туризма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram