Кметът посети град Шипка

В срещата на кмета на община Казанлък с кмета на град Шипка Василка Панайотова взеха участие и народният представител Нено Влайков, общинските съветници Радиана Стефанова и Галин Иванов, началникът на кабинета Сребра Касева. Те разговаряха с ръководствата на местното училище, читалище, детска градина и пенсионерски клуб.

Като най-наболял проблем пред Галина Стоянова представителите на град Шипка споделиха трудностите, които срещат да убедят децата и техните родители в добрите възможности за образование, които им предоставят местните възпитатели и учители. Те изразиха надеждите си да постигнат повече разбиране от местните жители за предимствата на образованието в малкия град. В него, различно от големите учебни паралелки, всяко дете получава много по-голямо индивидуално внимание и отношение към учебния процес, които да го изграждат като грамотен и знаещ човек. Г-жа Стоянова подкрепи усилията образованието в град Шипка да се поддържа на високо ниво, въпреки затрудненията.

Сред конкретните проблеми на хората от град Шипка бяха посочени и нуждата от подобряване на канализацията и цялостната инфраструктура, за да се подобри качеството на живот и предвид все по-големия туристически интерес към културно-историческите забележителности на околността. Бяха обсъдени и различни проекти в посока на облагородяване на градската среда, като г-жа Панайотова изрази благодарност за доброволните усилия на съгражданите си Шипка да е по-чисто и подредено място.

Посещението в град Шипка е част от планираната обиколка на Кмета на Общината на всички населени места в община Казанлък. Инициативата за по-широкия формат на провежданите срещи е на депутата Нено Влайков и Кмета в разговорите да се обменя опит, да се търсят по-добрите решения на конкретните затруднения и възможностите за съдействие между различните институции за подобряване на ситуацията по набелязаните проблеми.

Пресцентър на община Казанлък

4 1 (1) 2 3

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram