Кметът на Община Казанлък ще участва в конференция на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“

Днес и утре кметът на Община Казанлък Галина Стоянова ще участва в конференция на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“, организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“ в София.

Конференцията се откри от министър председателя Бойко Борисов, а в двата дни министрите от правителството ще представят важните теми, които интересуват кметовете на общини.

 

Припомняме ви, че Бойко Борисов направи остра забележка на кметовете да спрат с популизма:

„Когато създаваш лукс и удобства, те се плащат. Трябва да престанете с популизма. Той е много хубав, но в края на краищата ние имаме огромни задължения да плащаме за новите предизикателства като отбраната и изграждането на нови съоръжениея и т.н.“. С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към кметовете време на конференция на тема „Перспективите пред местната власт и новия програмен период“.

„Искам много сериозно да си мислите и преди да дойдете при мен за пари, ще искам всеки от вас да каже колко е събрал от местни данъци и такси и какви мерки е предприел. Няма да пожаля никой, ако не си е свършил работата. По стотици милиони лева отиват, заради недобре свършена работа. Навсякъде всичко се плаща. Няма значение кой кмет от коя партия е. Трябва абсолютна мобилизация от държава и общини да си съберем данъците“, предупреди кметовете Бойко Борисов.

Местните данъци и такси са инструмент, с който общините могат да управляват бюджетите си, каза още премиерът

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram