Кметът на община Казанлък се срещна с почетния консул на България в Япония

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с Шиничи Мунемаса, почетен консул на България в Япония, и неговите сътрудници Исаму Кондо, Йошинори Еджима и Кадзуаки Накагаки. На срещата присъстваха председателят на ОбС-Казанлък Николай Златанов и заместник-кметът Петър Косев. Кметът Стоянова подчерта, че върху новата местна власт на община Казанлък лежи отговорността за развитието и просперитета на града и населените места и сподели своите впечатления от пребиваването си в Япония. Тя каза, че се радва на това приятелство, което съществува и се разширява между България и Япония, между Казанлък и японски градове и подчерта, че би искала в България да се работи с тази любов и патриотизъм за развитието на държавата ни, както японците го правят за своята страна.

Шиничи Мунемаса също изрази удовлетворение от прекрасните връзки между Казанлък и град Мунаката, префектура Фукуока, които продължават 12 години. Той каза още, че ще работи в посока да се изграждат още по-големи мостове на приятелство и сътрудничество между двата града. С извинение, че кметът на Мунаката г-н Хироми Тании не е могъл да дойде в България, Шиничи Мунемаса предаде на кмета Галина Стоянова личната му покана да бъде гост на града през месец септември. По това време там се провежда Фестивал на България с участието на фолклорния ансамбъл „Арсенал“.

Кметът Стоянова и почетният консул на България в Япония изразиха желанието си за намиране на още повече възможности за разширяване на културния обмен, туризма и задълбочаване на контактите между хората, особено на младежите, от двете страни. Гостите получиха от домакина на срещата – кмета на Казанлък, продукти на основата на розово масло и бутилка вино „Тракийски мистерии“, а от своя страна те й подариха традиционното японско саке.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram