Кметът на Казанлък се срещна с директорите на училища

Преди началото на новата учебна година кметът на община Казанлък Галина Стоянова проведе среща с директорите на училища на територията на община Казанлък относно готовността на учебните заведения за 15 септември. Тя сподели своята убеденост, че въпреки финансовата тежест, което е наследила Община Казанлък, това няма да се отрази по никакъв начин върху работата на училищата, те ще започнат и ще провеждат нормален учебен процес. Кметът Стоянова увери директорите, че във всички учебни заведения, където се въвеждат мерки за енергийна ефективност, дейностите ще приключат навреме, за да влязат ученици и учители след първия училищен звънец тази година в много по-хубави и съвременни учебни сгради.

Кметът обяви още, че предстои Община Казанлък да си възвърне 700 хектара общински гори, които от 2013 г. да бъдат ползвани за нуждите на Общината. С това ще бъде значително облекчено и отоплението на твърдо гориво в училищата, където ползват такова – основно в учебните заведения в селата.

За капиталовите ремонти в училищните сгради през 2013 г. с приоритет ще бъдат училищата в населените места, каза още кметът Галина Стоянова, поради факта, че там имат по-голяма нужда от ремонтни дейности, а възможностите да ги осъществят са по-малки.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram