Кметът Бесоолу отново настоява пред АПИ за маркировка при разклона за с. Горно Сахране

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу за по сигнализира Областно пътно управление – Стара Загора за вземане на мерки за обезопасяване на опасен участък по пътя София – Бургас, определен при разклона за с. Горно Сахране.

Във вашето писмо градоначалникът има нужда да вземе незабавни мерки по отношение на безопасността на движението по първокласния път от републиканската пътна мрежа (София – Бургас) при разклона за с. Горно Сахране, общ. Павел баня, точно от бензиностанция „Шел” в посока гр. Казанлък, за който път по закон отговаря Агенция „Пътна инфраструктура” и в частност Областно пътно управление – Стара Загора. Именно в този участък е установена и липсва допълнителната лента за извършване на завой на ляво по второкласен път II-56.

Кметът Бесоолу призовава отговорната институция за обозначаване с хоризонтална и вертикална сигнализация на допълнителна пътна лента за извършване на ляв завой на МПС-та. В мотивите си градоначалникът посочва, че се случват нередовни пътно-транспортни произшествия именно на това място, след което липсва допълнителната пътна лента, маркировка и сигнализация.

„Този ​​път се надявам на положителен отговор и да полагам на маркировка в спешен порядък. Човешкият живот е най-важен и нищо не следва да го застрашава. Разчитам на далновидността на Областно пътно управление – Стара Загора още повече, че в случая се поставя въпрос за обезопасяване на пътен участък”, коментира кметът Иса Бесоолу.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram