Кметовете на кметства учредяват своя партия

Кметовете на села в страната, членуващи в Сдружението на кметовете на кметства в България, започват събирането на подписи за учредяване на собствена партия. Това разкри зам.-председателят на организацията и кмет на старозагорското село Змейово Стоян Трифонов. Той разкри, че решението за тази стъпка е взето на проведеното през уикенда в Старозагорските минерални бани Общо събрание на Сдружението. Наред с членовете на организацията на него са присъствали и избраните за народни представители в областта от всички партии, без ГЕРБ.

В рамките на проведения форум членовете на Сдружението са настояли избраните след избори кметове да получат право да бъдат второстепенен разпоредител с бюджетни средства, а кметовете на кметства да разполагат с бюджетна рамка. „Това ще ни позволи най-накрая да имаме свободата да изкърпим поне една дупка в населените места, за които отговаряме“, обясни искането на организацията Стоян Трифонов. От Сдружението предлагат и създаването на фонд с осигурени от бюджета на страната 10 млн.лв..

Работна група от представители на Националното сдружение на кметовете на кметства (НСККРБ) ще изготви предложения за промяна в законодателството, касаещо бездомните кучета.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram