Кметицата ската от важна международна среща за бедствия и кризи

Шегобийци под сурдинка се кахърят, че Стоянова няма да успее да сподели опит как дава журналист на прокурор, заради наводнение

Галина Стоянова не се явила в последния момент на Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, провеждаща се в Пловдив, където участието й било предварително потвърдено.
Вчера тя е трябвало да присъства на високия форум като член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, но се отклонила от задълженията на това си качество.
На срещата отишъл Николай Златанов, председателят на казанлъшкия парламент, но той се прибрал още снощи, докато програмата на форума продължава и днес.
Той бе открит от Президента на Република България Росен Плевнелиев и на тема „Компетенции и готовност на местните власти от Югоизточна Европа за превенция и управление на кризи”. Във форума бе представена важната и ефективна роля на българските общини при бедствията през 2014 и 2015 г., опитът при управление при природни бедствия на Япония, Босна и Херцеговина, на местните власти от Република Сърбия и Македония по овладяване на кризата при наводненията. В срещата участват над 500 кметове и представители от Националното сдружение на общините в България и на местните власти от Югоизточна Европа, заместник–министър председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министри от кабинета.
От администрацията в Казанлък не се намери някой да потвърди, че кметицата е излязла внезапно в отпуск, както ни информираха отлично запознати. Според тях Стоянова след петъчния скандал с името й в списъците на посетилите банкера Цветан Василев, се скатала и доверила на близки, че вероятно ще прави спешна совалка в столицата до висши герберски функционери, за да се пробва да смегчи гнева на Бойко Борисов, докато премиерът не се е завърнал от Катар, за да реши как ще я санкционира за недопустими действия зад гърба му.
Зевзеците вече съжаляват за проуска на Стоянова да отиде на конференцията и да сподели опит как по време на наводнение дава журналисти на прокурор и така се прочува в цялата страна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram