Клип за какафонията с БДЖ взриви социалната мрежа

Гражданското непартийно Движение „Модерна България“ разпространи в социалните мрежи кратък клип във връзка с управленската какафония по темата БДЖ. В него е показано закриването на транспорта на народа – железниците, на фона луксозните лимузини на властта.

В клипа от „Модерна България“ питат риторично „Докога?!“ ще се закрива и разрушава всяка социална придобивка, която е от помощ за народа, за сметка на излишък от ресурси в подкрепа на управляващата върхушка.

За по-малко от 24 часа от пускането на клипа във Фейсбук той се превърна във вирусно явление, и то без използването на възможностите на социалната мрежа за рекламиране. Видеото събра до момента над 43 000 гледания и само от официалната Фейсбук-страница на Движение „Модерна България, която наброява над 44 000 души, клипът има над 200 харесвания и почти 700 споделяния, съобщиха от гражданската формация. Общо в социалната мрежа Фейсбук из различни групи, страници и лични профили видеото е събрало над 1800 харесвания, 700 споделяния и стотици коментари.

Движение „Модерна България“ припомня, че в края на миналата година Национална служба охрана придоби нови лъскави лимузини за почти милион и половина. Междувременно държавният бюджет продължава да дотира с огромен ресурс всяка партийна централа, която премине бариерата от един процент на парламентарни избори. Партийните субсидии в най-бедната държава в ЕС продължават да са най-високите в цяла Европа, а освен това партиите получават и апетитни общински и държавни имоти на безценица. Да се поставя под заплаха от закриване БДЖ заради сума от 40 милиона е тежък цинизъм от страна на управляващите, тъй като само партийната субсидия на ГЕРБ до края на мандата ще надвиши сумата от 40 милиона лева.

Движение „Модерна България“ призовава управляващите да не си играят със съдбата на БДЖ. През годините на прехода железницата беше целенасочено маргинализирана и не бе инвестиран и лев в нея, въпреки огромните разходи за всякаква друга инфраструктура. Все пак БДЖ остана единственият възможен транспорт за хиляди хора, които тънат в хронична бедност. Да им бъде отнета тази единствена възможност за придвижване, за да има пари за управленски разгул, е чудовищно, заявяват от Движение „Модерна България“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram