КЗК отмени класирането в обществена поръчка за реконструкция на улици в община Казанлък

Ds olil

Вчера Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Казанлък, с което е обявено класирането и е определен изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Реконструкция на улици в гр. Казанлък, населените места и общинската пътна мрежа през 2013 г. по 25 обособени позиции“.
Проучването по преписката установи, че оценителната комисия не е изпълнила задължението си да уведоми участниците за липсващи документи от Плик №1 от офертите. Съгласно ЗОП, комисията уведомява кандидатите с протокол относно наличието и редовността на представените от тях документи, като допълнително изисква липсващите.
КЗК счита, че неизпълнението на задълженията на комисията, в резултат на което участникът „Пътно строителна компания ЕС БИ ЕС“ АД е бил отстранен, представлява съществено нарушение на процедурата, което води до отмяна на решението за избор на изпълнител.
Комисията връща процедурата на последния законосъобразен етап – преценка на допустимостта на документите от Плик № 1 – при спазване на мотивите в решението.

От Общината отказаха коментар с мотива,че още не са запознати със становището. Очакваме отговор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram