„Кастамону България“: Ще осигурим стриктно спазване на екологичните параметри, предвидени в законодателството

От управата на завода, срещу който се обединиха жители на две общини, както и общинските съветници на Павел баня, заради изграждане на инсталация за производство на формалин към дървопреработващото предприятие в Горно Сахране, разпространиха писмо-декларация по случая. То е адресирано до президента Румен Радев, министри от служебния кабинет, директорите на РЗИ и РИОСВ в Стара Загора, кметовете на Павел баня и Казанлък, а под текста стоят думите на изпълнителния директор на „Кастамону България“ Чаатай Пийадеджи.

В писмото, изпратено до регионалните и национални медии се казва, че оповестеното инвестиционно намерение за разширяване дейността по производство на смоли е с приблизителна стойност за над 120 млн. лв. 

От 2000 г. дружеството е част от групата предприятия на турски холдинг, който е собственик на още 11 завода за производство на дървесни плочи, и чиято стратегия е насочена към усвояване производството на смоли за нуждите на тези предприятия, с цел постигане на висок контрол върху качеството, върху отпадните продукти и стриктна проследимост на произхода на единица продукт, включително и по отношение на неговия екологичен отпечатък

През 2021 г. в завода в с. Горно Сахране са инвестирани над 120 млн. лв. , а той осигурява пряка и непряка заетост на над 700 работници и служители, които са жители на общините Павел баня и Казанлък. 

„Етапите на инвестиционното ни предложение са изцяло съобразени със законоустановената последователност. В случай, че получим възможност за реализиране на инвестиционното предложение, ще осигурим стриктно спазване на екологичните параметри, предвидени в законодателството за подобни инвестиции и заложени в разрешенията, които биха съпътствали дейността ни“, пише в писмото-декларация . 

От фирмата посочват, чистотата на околната среда е приоритет за дружеството и съблюдаването на добри екологични практики е от първостепенно значение за опазване доброто име на Кастамону България АД като отговорен инвеститор и работодател. Заявява и готовност за диалог и прозрачност във всички етапи на инвестиционното предложение.

Снимка: 24 часа

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “„Кастамону България“: Ще осигурим стриктно спазване на екологичните параметри, предвидени в законодателството

  1. ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА,,НИСКИ ДАНЪЦИ И ГОЛЯМА БЪЛГАРСКА КОРУПЦИЯ СА ОСНОВНИТЕ ФАКТОРИ ЗА РАЗВИТИЕТО И УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДОХОДИТЕ НА КАСТАМОНУ …..А РЕЗУЛТАТЪТ ЗА НАС Е ЗАГУБА НА ПОМИНЪКА,ТУРИЗМА,ОТРОВЕНА ПРИРОДА,ХРАНА,ВОДА …5ОО НИСКО ЗАПЛАТЕНИ РАБОНИ МЕСТА…ЗА СМЕТКА НА ХИЛЯДИ ХОРА КОИТО СА ПОДЛОЖЕНИ НА РИСК ЗА СЕРИОЗНИ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ….СТОТИЦИ ХОРА СА ПОД РИСКА ДА ЗАГУБЯТ РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА В ТУРИСТИЧЕСКИЯТ БИЗНЕС, ЗЕМЕДЕЛИЕ,ЖИВОТНОВЪДСВО И МАСЛОДАЙНАТА РОЗА.

Comments are closed.