Каналджия бе осъден за подпомагане на 37 сирийци

За 9 дни Районна прокуратура-Стара Загора е постигнала осъдителна присъда срещу шофьор за подпомагане на 37 сирийци да преминат незаконно през страната, съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура-Пловдив.
Районната прокуратура постигна осъдителна присъда срещу 42-годишния Ангел Р. от гр. Панагюрище, обвинен за подпомагане на незаконно преминаващи през страната чужденци – престъпление по член 281, алинея 2, точки 1, 4 и 5 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс. Разследването по делото, от регистриране на престъплението до приключването с осъдителна присъда, е продължило само 9 дни.
На 23 декември 2015 г. Районен съд – Стара Загора му е наложил наказание от две години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от четири години, както и глоба в размер на 5 000 лева. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът е постановил и да бъде отнет в полза на държавата автомобил, марка „Рено Мастер“, със софийска регистрация, с който лицата незаконно са преведени в страната.
Ангел Р. е бил задържан от органите на МВР на 14 декември 2015 г. на автомагистрала “Тракия”, в района на гр. Стара Загора, в посока запад към гр. София,  по време на извършена проверка на управлявания от него микробус, марка „Рено Мастер“ със софийска регистрация. При проведеното претърсване е установено, че в автомобила са пътували 37 лица от Сирия, сред които десет деца под 16 годишна възраст. Всички са влезли  в България без документи за самоличност.
Съдебният акт на Районен съд – Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram