Казанлъшкото ориентиране с медали от Македония

Представителите на клуб „Орлово гнездо“ донесоха сребърен и бронзов медал от участието си в Купа Струмица  Македония. В най-голямото в западната ни съседка международно състезание по ориентиране PENTACON DIGITAL CAMERAучастваха близо 900 състезатели. То бе едновременно и европейско първенство за юноши.
Представителите на спортния клуб по ориентиране Таньо Танев и Тончо Нейчев са втори и трети в своите възрастови групи при 60-годишните мъже.
Те участваха в общо четири старта, един от които бе нощно ориентиране.
Следващото предизвикателство за спортистите от Казанлък е Купа България в Банско от 18 до 20 юли с над 1000 души, които ще застанат на старта в различните възрасти.
Домакинското за СК „Орлово гнездо“ състезание от календара на БФО е на 9 и 10 август. Организатори са PENTACON DIGITAL CAMERAОбщина Казанлък, кметство с. Енина, Общински детски комплекс “Св. Иван Рилски“, Туристическо дружество„Орлово гнездо“, Спортен клуб„Орлово гнездо 1957“ и спонсори.
Трибой „Бодлите на розите*2014“ ще включва планинско бягане от село Енина до хижа Бузлуджа, планинско колоездене за същия маршрут, състезание по нощно ориентиране за купа „ Бузлуджа“и състезание по ориентиране за купа „Казанлък“-
Трибоят се провежда в памет на героите от четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, преминали в безсмъртието при последното сражение под връх Бузлуджа на 18 юли 1868 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram