Казанлъшки ученици станаха магистрати за ден

По инициатива на Висшия съдебен съвет, във връзка с реализирането на годишната програма за дейността му с цел повишаване на правната култура на гражданите и запознаване с работата на съдебната система, миналият петък, в навечерието на Деня на Конституцията, 16 април, в Районен съд – Казанлък се проведе „Ден на отворените врати”.

В рамките на образователната програма „Отворени съдилища и прокуратури“, в която Районен съд – Казанлък участва съвместно с ПМГ „Никола Обрешков“, ученици от 10-ти клас посетиха съдебната палата.

Председателят на съда Радослава Маждракова демонстрира пред учениците начина на разпределение на делата чрез централизираната система за разпределение.

Съдия Невена Иванова, която отговаря за връзките с обществеността, запозна учениците с организацията на работа в съда и отделните му служби.

Учениците участваха в симулативен процес, като бе представено как протича едно наказателно производство. Под ръководството на съдия Деян Илиев присъстващите ученици участваха активно като магистрати и участници в процеса – съдия, прокурор, адвокат, съдебни заседатели, свидетели и вещо лице.

Учениците проявиха изключителна отговорност и желание, като успешно пресъздадоха всички етапи в съдебното производство, включително и постановяване на съдебен акт.

В сградата на Районен съд – Казанлък бе отслужен молебен за здраве и благоденствие на работещите в нея магистрати и съдебни служители.

Районен съдСъдсъдът МГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram