Казанлъшки ученици и доброволци бяха поощрени с награди за участието им в еко акция

В „Акция Велоалеи“- почистването на велоалеи в града и близки села, започнала преди седмица, днес още 30 доброволци, въоръжени с мотики, лопати и метли се включиха в дейностите по освежаване на трасето от Казанлък до Крънско ханче. Това съобщи за новините на presstv.bg Мариана Сарачева, един от организаторите на еко инициативата, подкрепена от Община Казанлък. В първия ден на почистването, групата е била приятно изненадана от визитата на кмета на община Казанлък г-жа Галина Стоянова, която лично е отправи благодарност за гражданската инициатива.

Организаторите предвиждат поредица от такива акции, който имат за цел да обхванат и другите две стари велоалеи в района – Казанлък-Розово и Казанлък-Бузовград.

Както бе обещано, всеки включил се в дейностите участва в томбола с атрактивни награди. Вчера бяха изтеглени и имената на късметлиите. Три ваучера за еднодневно гребане на язовир Копринка,  осигурени от „Свободен елемент“ печелят: Радослав Дженев, Николай Брайков и Добромир Коев.

Другите награди,  десет ваучера за обучение по катерене, са осигурени от Алпийски туристически клуб „Казанлък“ и са за: Димитър Кошутов, Ники Балджиев, Тодор Ангелов, Мариян Дамянов, Станислав Пращаков, Красимира Забунова, Боряна Алексиева, Диан Братоев, Яни Валеров и Хасан Хаджиренчев.  

Организаторите взеха решение да наградят с урок по катерене и младия и еродиран преподавател от ПГ “Иван Хаджиенов“ Георги Даскалов, класен ръководител на включилият се в почистването  8“б“ клас.

b9c0358b-8faf-46c5-8f1e-1868d23de5ac12743008-9efb-487a-bef5-e1624db36bba

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram