Казанлъшки ученик сред най-добрите

За успеха на Денислав съобщи неговият преподавател Петя Гайтанджиева.

Национално състезание за „Най-добър млад готвач“-20.04.23г. в Албена! На първата снимка от ястията е основното ястие на Денислав Атанасов от 11-ти в клас,ПГЛПТ-гр. Казанлък!Той приготви патешко магре в портокалов сос с аспержи и глазирани моркови, шафраново пюре от целина, зеленчуков крем и чипс от портокал!За предястие приготви копривено ризото с хрупкави фунийки от еленски бут, билкова еспума и чипс от коприва!В приготвянето на предястието ученикът използва молекулярна кухня като направи сфери от кисело мляко по метода обратна сферификация!Денислав получи предметна награда и спечели стипендия от 500 евро от HRC кулинарна академия и покана да продължи образованието си при тях! Мечтата му е да се развива в тази посока!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram