Казанлъшки атлети за поредна година стартираха в Мемориал „Цветанка Христова“

За седма поредна година беше почетена паметта на световната шампионка в мятането на диск Цветанка Христова с турнир за подрастващи. Надпреварата се проведе на 29 април на Националния стадион „Васил Левски” в София, а програмата беше наситена от атлетически прояви за участниците от 5 до 19-годишна възраст.
Състезателният ден започна за момичета и момчета под 14 г. с  трибой от дисциплините 60 м, скок дължина и 600 м/800 м. и завърши с „Детска атлетика”.
Основната програма на турнира включваше стартове на 100 м, 400 м, 1500 м, скок дължина за юноши и девойки, а акцентът бе дисциплината на Цветанка Христова – мятане на диск, където протичаха съревнования за юноши, девойки и за жени.
С отлично представяне при спринтьорите на 100 метра, юноши, е възпитаникът на Петя Пендарева Георги Боеков. С 11,2 сек. лекоатлетът ни е втори от 49 стартирали в тази дисциплина, на две стотни разстояние от победителя Станимир Минчев от Сливен. Другият представител на СКА „Пендарева“ в това бягане също влезе на финал. Иван Йовчев завърши седми във финалната серия с 11,5 сек.
В хвърлянето на диск при девойки, жени и юноши също имаше представители на казанлъшката лека атлетика. Ясмин Бошнак от клуб „Цветанка Христова“ завърши със седмо място участието си при девойките на диск с 29,09 м. Първите две места са за представителките на плевенската школа Полина Макаева и Яна Копчева. Победител в хвърлянето на диск е още една плевенчанка, но днес състезател на софийския „Класа“ Рената Петкова с 47,80 метра. Казанлъчанката Деница Карамфилова е трета с 33,50 метра.
Синът на Цветанка Христова- Стефан Оджаков записа участие на диск ри юношите, където се състезаваха общо 11 атлети. Казанлъчанинът е шести с 32,72 м., а съотборникът му от ЛК „Цв. Христова“ Валентин Цветков – осми (30,30 м.). Най-добър резултат направи Стефан Минкин от ЦСКА с 33,44 метра.
Турнирът в памет на световната шампионка в мятането на диск Цветанка Христова по традиция е една от първите проверки за летния сезон за подрастващите ни атлети. И тази година състезанието беше организирано от клуб „Юниверсал“ и с финансовата помощ на мениджъра Георги Павлов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram