Казанлъшкият кабелен оператор „ Би Би Си Кейбъл” събра запалени фенове на таблата

32-ма любители на древната персийска игра табла се включиха в първия Открит турнир, организиран от далекосъобщителен оператор „ Би Би Си Кейбъл“, гр. Казанлък, в партньорство с Община Казанлък.
Сред запалените табладжии бяха и 3 дами, както и най- малкият участник- 9 годишният Стилиян Едрев от град Шипка. С уменията си Стилиян успя да играе в два поредни кръга и само лош зар му попречи да се нареди сред първите 8 най- добри табладжии.
Откритият турнир се проведе в центъра на Казанлък, с любезното домакинство на кафе-бар „ Холивуд“ и неговият стопанин Станимир Стойчев.
Стартът на състезанието бе даден от кмета на Казанлък Галина Стоянова. За да се включи като участник в следващия фирмен турни, Стоянова получи от „ Би Би Си Кейбъл“комплект за играта със зарове..
Сред участниците в открития турнир бе и кметът на Ръжена Апостол Терзиев, който бе бурно подкрепян от децата си.
Участниците мериха сили в игрите „обикновена табла“, „тапа“, и „гюлбара“. Безпристрастните арбитри Койчо Петков- зам.управител на фирмата и инж. Иван Желязков наблюдаваха за стриктното спазване правилата на игрите
Победител в надпреварата, продължила близо 3 часа стана бизнесменът Румен Митев, който победи на финала Драго Сотиров, представител на Клуба на пенсионерите в Казанлък.
Победителят получи безплатен абонамент за кабелна телевизия и интернет за една година,осигурени от „ Би Би Си Кейбъл“, комплект за табла, цифров приемник и рекламни материали на фирмата- организатор .
Достойният му съперник Драго Сотиров бе награден с безплатен абонамент за интернет и кабелна телевизия за 6 месеца, луксозен комплект за табла и шах, цифров приемник и рекламни материали.
За първи път в турнир, награди получиха и загубилите участници, преминали през първия кръг на състезанието. Всички те си тръгнаха с комплект шах и табла, осигурени от „ Би Би Си Кейбъл“.
Наградите връчиха управителят на „ Би Би Си Кейбъл“ Борис Кърчев и кметът на Казанлък Галина Стоянова.
На турнира присъства и Димо Кацаров- роднина на Чудомир, който прочете устава на запалените табладжии в града на розите. За доброто настроение на играчи и зрители между отделните кръгове се погрижиха танцьорите от клуб „Киара-Н“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram