Казанлъшкият асфалт преминавал незаконно прохода „Шипка”

 Наш екип, за по-малко от половин час, вчера, успя да заснеме няколко тежкотоварни камиона, които преминават през прохода. В последствие се оказа, че един от камионите превозва асфалт за полагането му на улици в Казанлък.
Ръководителят на областното пътно управление инж. Петър Николов, категорично отрече габровската фирма, която асфалтира да се ползва с негласни протекции за преминаването. Той призна, че е имало запитване дали камионите могат да минават през прохода, но е потвърдил забраната за преминаването на тежкотоварни камиони. Николов коментира, че е необходимо да се затегне контролът по спазване на заповедта за преминаване на тежкотоварни камиони през прохода „Шипка“.

  Преминаването на тежкотоварни камиони над 10 тона през прохода „Шипка“ е забранено със заповед на АПИ, съгласувана с полицията, като срокът да действие на заповедта е до март 2014-та година. Няколко са основните причини за действието на забраната. Граждани от габровско, също така и от казанлъшки села, многократно представяха подписки с искането движението на тежкотоварните автомобили да бъде ограничено през прохода. Дрга причина е сравнително тесния пътен участък на Шипка, движението на камиони по който е огромна предпоставка за задръствания и катастрофи. Не на последно място запазването на асфалтовата настилка от тежките возила.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram