Казанлъшките пожарникари първи в съревнование на Районните служби в областта

На 20 май в гр. Казанлък се проведе Регионалното състезание по пожаро-строева подготовка с участието на всички 11 Районни служби по пожарна безопасност и защита на населението в област Стара Загора. Упражненията бяха три, включващи построяване на вертикална шлангова линия, построяване на хоризонтална шлангова линия и индивидуално свързано с построяване на линия от шланг навит „по тревога“.

На трето място при изпълнение на упражнение №1.3 се класира отборът на РСПБЗН – Гурково, втори бяха тима на РСПБЗН – Стара Загора, а първото място бе за отборът-домакин – РСПБЗН – Казанлък.

Златото за най-бързо време при упражнение 1.6 бе за РСПБЗН – Опан, среброто за РСПБЗН – Казанлък, а с бронз се поздравиха огнеборците от РСПБЗН – Гурково. При построяване на хоризонтална шлангова линия, заложена като упражнение 1.19 първенци бяха служителите от Стара Загора, следвани от колегите си от Раднево и Казанлък, които заеха съответно второто и третото място.

В Комплексното класиране третото място заслужиха, защитниците на „житницата на област Стара Загора“ – РСПБЗН – Опан. Второто място бе за момчетата от Града на липите – РСПБЗН – Стара Загора. С първото място и златните медали се поздравиха огнеборците от РСПБЗН – Казанлък.

Всички служители показаха изключително високо ниво на професионална подготовка и натренираност за справяне и в реални ситуации, демонстрирайки готовност за справяне с ежедневните предизвикателства, които предоставя пожарникарската професия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram