Казанлъшките гимнастички са с пето и осмо място от държавното първенство

Казанлъшките гимнастички станаха пети на държавното първенство по естетическа групова гимнастика, което се проведе в Стара Загора във всички възрастови групи.

В  шампионата участваха 14 клуба, сред които и два от отборите на казанлъшкия „Розова долина” с треньор Мариана Ламбова. Това е трето участие за момичетата в държавно първенство по естетическа групова гимнастика, като през 2013 г. 8-10 годишните спечелиха бронзови медали от надпреварата.

При силна конкуренция от страна на клубове с традиция, на това първенство отборът на момичетата 6-8 –годишни е с пето място, а по-големите – 8-10 годишни деца са осми. Шампионки и в двете възрастови групи са отборите на столичния „Академик”.

Една от причините, за да не донесем медал от първенството е липсата на достатъчно часове за подготовка през седмицата, както и неудобният график, признава треньорът на гимнастичките Мариана Ламбова. Ако досега имаше възможност за пълноценна работа с момичетата, което е свързано с ежедневни тренировъчни часове в залата, в подходящо за всички време, то сега графикът ни е доста неудобен, разказва Ламбова. За момичета от спортния клуб времето за тренировки е между 13:00 и 15:00 часа, между двете училищни смени, като  много трудно при гимнастичките е събирането на отборите, които се разминават със смените в училище и успяват да работят заедно единствено през почивните дни.

В зала „Севтополис”, където протича тяхната подготовка, тренират още баскетболния тим „Розова долина”, лекоатлетите от СКА „ Пендарева” и деца от волейболния клуб. Затова и възникват спорове, относно използването на базата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram