Казанлъшка танцова двойка с шанс да играе на световно първенство

Поне 2 хил. лв. са необходими на най-добрата танцова двойка на клуба по спортни танци „Роза“ от Казанлък, за да запише участие в Световното първенство, което се провежда на 15 септември 2012г. в австрийския град Слайдминг. Това съобщи за новините треньорът на младежите Атанас Русев и Симона Янева Петър Радев. Престоят и пътните разноски ще се опитаме да покрием със собствени средства, но за всичко останало, свързано с участието на танцовата двойка в първенството на планетата ще трябва да се погрижем допълнително, допълва треньорът на казанлъчани.

Само преди дни танцовата двойка се завърна от Каварна, където записа поредно силно представяне на паркета в турнира За Купа България и Открит турнир за КУПА ROTARY CLUB. При младежите на „стандарт“ Атанас Русев и Симона Янева са отново първи и с второ място в клас 18В в Открития турнир.

Отново при при младежите, в надпреварата За Купа България Иван Томов – Румина Курдова са 5-ти на стандартни танци и 5-ти в Открития турнир.

С трето място в Открития турнир в клас 15 С е друга двойка на казанлъшкия клуб при юношите до 15 години – Стоян Петров и Десислава Тенева. Двойката също стигна до финал за Купа България, класирайки се на седмо място.До 13 години Калоян Бялков – Симона Семова са 5-ти за Купа България и 4-ти в Открития турнир.

Отново поради недостиг на финансови средства казанлъчани са на път да пропуснат следващото национално състезание, на което гр. Варна е домакин на 16 юни – Открит турнир. На 23 юни обаче, клуб „Роза“ ще изпрати свои представители в Несебър за последния старт от това лято, преди началото на дългата лятна ваканция, в която излизат танцовите двойки.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram