Казанлъшка компания откри нов цех

Първият в региона  цех за  нанасяне на Епоксидно прахово покритие във флуидизирана вана, бе открит в Казанлък.

 

Съоражението се намира в производствената база на „Вато БГ“ ООД, една от най-бързо развиващите се български компании, която е насочила своята дейност в сферата на  водопроводна арматура и части за нея.  С изграждането на този цех компанията ще повиши гъвкавостта си в обслужването на своите клиенти и ще повиши контрола на качеството на покритието на своите продукти. Казанлъшката фирма изнася своята продукция в 13 държави.

 

Капацитета на цеха е средно по 500 детайла на ден. В цеха се предвижда да работят двама човека като в дългосрочен план е възможно преминаване на сменен режим с общо 6 работника.

 

Обща информация за процеса:

Епоксидно праховото покритие се е доказало като най-ефективното решение за корозионна защита на вентили и фитинги с тежък работен режим. В стремежа си да подсигури високо качество на покритието на своите продукти, Вато БГ стъпва на изискванията и високите стандарти за оборудване и технология, наложени от Немската асоциация по качество на покритието на вентили и фитинги в тежък работен режим – Gütegemeinschaft Schwerer Korrosionsschutz von Armaturen und Formstücken durch Pulverbeschichtung e.V. (GSK).

Усвоената технология е с флуидизирана вана за потапяне на детайлите след предварително нагряване. Този метод на нансяне на покритието е с много по-голяма ефективност и качество сравнено с електростатичното боядисване с пистолет.

От създаването си Вато БГ работи в посока да увеличи нивото на производствени процеси вътре в компанията за сметка на подизпълнители и доставчици. Чрез инвестициите във вътрешно производствени процеси, компанията вярва, че ще повиши възможностите за развойна дейност, ще подобри сроковете за производство и ще повиши още повече качеството на продукцията си.

В инвестиционните си планове, компанията предвижда в бъдеще стартиране на:

  1. цех за машинна обработка,
  2. цех за гумиране,
  3. цех за пластмасови детайли

Вато е иновативна инженерно-производствена компания, която предоставя на клиентите си възможности за оптимизация и по-висока ефективност във водния сектор в цял свят. Компанията предоставя практични и опростени решения и продукти, които повишават ефективността на водопреносната мрежа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram