Казанлъчанка е „Логопед на годината“

На официална церемония в София за „Логопед на годината” бе обявена казанлъчанката Светлана Берова. Призът й бе връчен от организаторите – платформата „Логопедия.БГ“ по време на национално събитие. Наградите, учредени по райони, са признание и отражение за положен труд, себеотдаване и развитие на логопедите като специалисти, както и на приноса им в развитието на професията. Връчват се за първи път.

„Радвам се на приза и благодаря на всички, с които работи Терапевтичния център „Светулка“  близо шест години. С това доказахме, че Казанлък е фактор в ранното детско развитие“, каза Берова веднага след церемонията. С това престижно отличие казанлъшкият логопед затвърждава позицията си на водещ специалист в областта на диагностиката, консултирането, терапевтирането и стимулирането на всички видове езиково-говорни, психо-моторни, социално-емоционални познавателни и поведенчески дефицити в детското развитие.

Берова бе класирана на първо място за Югоизточна България, като пребори номинираните специалисти от областите  Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол и др. Идеята е с това събитие да се подчертае необходимостта от постоянно проследяване на езиково-говорното развитие на децата, което е от изключителна важност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram