Казанлъчани се жалват от окаяното състояние на спирките пред сайта на бг кметове

Голяма част от спирките на градския транспорт в Казанлък са в окаяно състояние, жалват се жители на града в социалната мрежа.

От сайта kmeta.bg разработват темата и посочват, че са изпратили сигнал до Община Казанлък за състоянието на спирките в града, като очакват отговор от страна на местната администрация.

Съоръженията са на видима възраст над 30 години, като от тях са останали единствено подпорите и покрива, а от ламаринените стени няма и помен.

По конструкцията може да съдим, че спирката на снимката е поставена през социализма, а по състоянието ѝ – че не е ремонтирана от тогава. Кошче липсва, като решението е чувалът за смет да бъде завързан за една от тръбите, оформящи конструкцията.

Съоръжението се намира на бул. „Княз Александър I Батенберг“ в непосредствена близост до ОУ „Чудомир“.

Проверка на Kmeta.bg показа, че в абсолютно същото състояние е конструкцията и на спирка по продължението на „Батенберг“ бул. „23. пехотен Шипченски полк“. Единствената разлика е, че тя е цветово решена в бяло.

По протежение на булевардите пък най-често навеси липсват, като хората са принудени да чакат автобусите на градския транспорт под козирките на магазините и входовете на блоковете, когато вали.

От Kmeta.bg изпратихме сигнал до община Казанлък за състоянието на спирките в града, като очакваме отговор от страна на местната администрация.

снимки: Atanas Dimitrov/Facebook; Google

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram