Казанлъчани помагат трогнати от кампанията „Коледа за теб“

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=IKy6f_vL6vY’]

След излъчените новини, на редица бедстващи или в тежко състояние казанлъчани, редица хора от града на розите изразиха своята съпричастност и помогнаха на много от семействата.

В дома на Петя вече има електричество, след като млада дама плати сметките за ток. Ибрахим Качан, собственик на фирма за дограма, започва подмяна на липсващите прозорци с нова дограма. Пламен Баклов, ще изработи обзавеждане за детската стая на Петя. Редица казанлъчани, пожелали анонимност, дариха средства, за бедстващи семейства. Цветанка Петрова от софтуерната фирма, дари дрехи и средства за малкия Димо от Енина, който е отглеждан от неговия чичо.

Редица други казанлъчани изразиха готовност да помогнат, след като са гледали потресаващите репортажи.

Средства от своите пенсии отделиха възрастните хора от Дом №3 в Казанлък, които споделиха, че са били потресени от голяма част от репортажите в кампанията „Коледа за теб“.

Таня Маркова от дома, връчи събраните от възрастните хора средства

Едно от желанията на домуващите е да подпомогнат близо 80 годишния дядо Злати, който отглежда сам внучката си от тримесечна възраст.

Всички дарения се връчват с дарителски протоколи на героите от кампанията „Коледа до теб“ Събраните средства, бяха връчени на дядо Злати. Той бе изключително трогнат, тъй като не е очаквал никога в живота си помощ, което го мотивира да се бори сам с тежките предизвикателства.

Възрастните хора от Дом №3 и всички дарители, желаят, чрез милосърдните действия да дарят най-вече надежда на бедстващите деца, на техните родственици и роднини, защото най- тъжното нещо е да видиш в детски очи отчаяние и сълзи на възрастни хора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram