Казанлъчани: На „зебрите“ пресичането не е сигурно!

Пешеходните пътеки край училищата в Казанлък не са сигурно място за пресичане. Така смятат 34% от отговорилите в анкетата на сайта www.presstv.bg. Едва 2% от анкетираните са потвърдили, че това са гарантирани места за преминаване от единия до другия тротоар на улицата.

На въпроса ни за сигурността на зебрите в града, водещи до учебни заведения, други 25% са посочили, че не могат да бъдат сигурни в шофьорите, преминаващи през пътеките, а светофарите са предпочитани от 15% от доброволно участвалите в допитването на Пресс ТВ.

13% от далите гласа си подкрепят идеята пешеходните пътеки да бъдат ярко оцветени, още 12 % са категорични, че зебрите трябва да бъдат „повдигнати“.

Нулев е процентът с възможния отговор „Пътните знаци трябва да са такива, че да привличат още повече вниманието“.

Очевидно става от резултатите от анкетата, че казанлъчани искат атрактивни и високи пешеходни пътеки, защото те не са сигурно място за пресичане.

Въпросът от традиционната ни рубрика „Анкета“ от миналата седмица „Сигурно място за пресичане ли са пешеходните пътеки край училищата в Казанлък?“ е част от Кампанията на Медийна група „Вис виталис“  –  „Спри! Преминава дете!“.

Инициативата ни стартира на 16 август и бе подкрепена масово от казанлъчани, от Община Казанлък, Полиция, КАТ, учебните заведения, медии.

Идеята  на всички ни е да направим безопасно движението по пътищата. В рамките на кампанията са предвидени редица събития и прояви, с които  за пореден път да се насочи и прикове вниманието на водачи на МПС и пешеходци, на родители, учители и граждани, към този проблем, който в последно време става все по-тревожен. По-голямата цел е: по атрактивен начин да напомним на децата, че на пътя те самите също трябва да се пазят.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram