Казанлъчанин се срещна с руски ветерани

Ветеранът от Втората Световна Война Минчо Минчев се срещна с гостуваща делегация от руската Сведловска област. Предводител на руската делегация е генерал-майор Юрий Судаков. Тя включва още разузнавачът ветеран от Втората световна война 94-годишният Николай Власов; героят на Руската федерация, участник в Чеченската кампания полковник от запаса Сергей Воронин, който е и съветник по патриотичното възпитание и за работа с младежта;  Галина Ваганова и народният артист на Руската федерация Иван Пермяков.

 

 

 

 

„Нека работим така, че нашите деца и внуци, никога да не разберат ужаса на войната“. С тези думи герерал-майор Судаков се обърна към ветерани от Стара Загора и Казанлък. Руснаците посъветваха своите български партньори да помагат за патриотичното възпитание на младежта.

В срещата с руските представители на ветераните се включи и най-възрастният ветеран от старозагорска област 104 годишният Диньо Георгиев. Над 40 бяха ветераните от региона, които разговаряха с руските си приятели.

Срещата, която се проведе в Стара Загора протече, след подписване на меморандум за сътрудничество през миналата година в Екатеринбург. Сведловската организация на ветераните

има над 1 милион и 200 хиляди членове.

Във видеото. Част от поздрава на ген. Судаков и артистът Иван Пермяков, който пее Подмосковние вечера, и на китайски език.

https://www.youtube.com/watch?v=NmOoy3315e8

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram