Казанлъчанин разкрил престъпна група телефонни измамници

Началникът на НВУ „Васил Левски” – бригаден генерал Тодор Дочев награди с грамота курсант сержант Божидар Новаков.
По време на новогодишните празници Божидар Новаков – курсант в Националния военен университет „Васил Левски”, е на гости на своите баба и дядо в село Горно Черковище, община Казанлък. Заедно с трима негови приятели Светослав Тенев, Диан Минчев и Даниел Кръстев разхождали кучетата си в посока язовир „Копринка”. Минавайки покрай една от крайните къщи на селото, забелязват възрастна жена, с видимо разтревожен вид. Приближават я и виждат, че тя държи плик в ръката си и плаче. Заговарят я и разбират, че възрастната жена е получила телефонно обаждане с лоша новина – дъщеря й си е счупила крака и е необходима спешна операция, възлизаща на 27 000 лева. Разтревожената майка била събрала всичките си налични пари и ги дала на непознат за нея човек, който да ги предаде на дъщеря й за предстоящата операция. С помощта на съседа на възрастната жена, който установил връзка с дъщерята, се разбрало, че жената е станала жертва на телефонна измама.
Прибирайки се към селото, покрай момчетата минава автомобил, управляван от съмнително лице. Те записват номера на автомобила и сигнализират местния полицай. Така се стига до разкриването на престъпната група – при извършената проверка от полицейските органи се оказва, че въпросният шофьор е телефонен измамник. Той и неговите съмишленици дълго време са тормозила местното население с подобни телефонни измами.
Курсант сержант Божидар Новаков е родом от град Казанлък, третокурсник в специалност „Полева артилерия” във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” – град Шумен.
http://nvu.bg/node/1267

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram