Казанлъчанин отнесе светофара в източното

Светофарът на бул. „А. Батенберг“ в източното срещу училище „Чудомир“ не функционира. Причината е зверска катастрофа, която стана близо в 4 часа днес. Цялата секция за движението в източна посока не работи. Всички тела, които бяха подменени преди година са изпочупени и паднали на земята.

Самата катастрофа, е станала изключително странно. Тя е предизвикана от опел омега, в който са се движили двама души. По предварителна информация собственикът на автомобила е употребил алкохол, за да не предизвика произшествие е помолил друг човек да шофира колата, който, обаче е предизвикал катастрофата. Опелът се усуква от лявата, шофьорската, страна на стълба на светофара. Най-вероятно се е движил с доста повече от позволените за града 50 км. в ч. Една от вероятните причини за инцидента е хлъзгавия път и неправилните маневри на шофьора, който е завъртял колата, ударила се в последствие и унищожила светофарната уредба.

Над 30 хиляди лева струва поставянето на съвременна светофарна уредба с лед осветление, нова електроника и таймер указващ времето за изчакване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram