Казанлъчанин иска гражданство за първата държава в Космоса

Огромен наплив от молби за гражданство в първата „космическа нация“ – Асгардия. Основателите й са били принудени да направят изискванията по-строги

Към днешна дата десетки са желаещите да станат част от Асгардия българи. Сред тях и мъж от Казанлък, вписал че владее руски и английски.

Има също кандидатури от София, Бургас, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и др.

Учредяването на Асгардия беше обявено в Париж миналия октомври. Идеята е на руския милиардер и компютърен специалист Игор Ашурбейли, уточнява БТА, цитирайки Прес асосиейшън.

През септември Асгардия ще изпрати в орбита своя „първи камък“ – микро-спътник, който ще носи личните данни на до 1,5 милиона асгардианци. Това ще е началото на програмата за създаване на независима космическа държава с амбициите да бъде призната от ООН.

Един от първите проекти на първата „космическа нация“ ще е да бъде създадена мрежа от спътници, които да предпазват Земята от космически опасности – астероиди, слънчеви изригвания, космически боклук.

Асгардия е наречена на небесния град от скандинавската митология. Създателите на новата нация, планират да въведат собствен календар с 13 месеца, както и своя валута.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram