Казанлъчанинът Петър Марчев представя филм за края на света по време на Тракийските празници

Писателят и журналист Петър Марчев съобщи за приключването на снимките по филм, който след месец ще бъде представен пред казанлъшката публика. За своя дългогодишен проект той разказа накратко от личния си профил:

Навръх Петровден завърших/ме/ пълнометражния игрален филм със страховитото заглавие „Апокалипсис до поискване“. Това е най-дълго сниманият филм в историята на филмовото изкуство, тъй като първите редове на сценария написах през лятото на 1983 година. През 2010 продължи професионалното оформяне на сценария под надзора на проф. Св. Овчаров. През 2016 бе първият снимачен период, а миналото лято – вторият снимачен период. И така, бавно, но славно /надявам се/, след точно 40 години дундуркане, „Апокалипсисът“ ще поеме към своите зрители. В подходящ момент ще благодаря персонално на всички замесени…

Дори да не го чакате, „Апокалипсисът“ иде!

Премиерата е насрочена за 24. август, в амфитеатъра на Тюлбето, по здрач…

Автор на проекта за плаката е Vankoo Zlatew, един титан в областта на фотографията, рекламния дизайн и културизма!

В сюжета на филма присъства прекъснал следването си студент Владо, който попада в центъра на един екологичен апокалипсис – необясними обгазявания тровят смъртоносно околната среда и хората. Започвайки работа като репортер в местния вестник, той разкрива грандиозна международна афера с участието на българското правителство за унищожаването на стари натовски снаряди на близкия военен полигон – срещу много, много пари.

В главната роля е старозагорският актьор Жоро Райчев.

Премиерата на филма „Апокалипсис до поискване“ е в рамките на традиционния Джаз-фест, който е част от казанлъшките Празници в Долината на тракийските царе. Прожекцията ще е под звездите, в импровизирания амфитеатър на „Тюлбето“, непосредствено зад Тракийската гробница.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram