Казанлъчанинът Иван Ничев режисира първата българо-израелска кинопродукция

Ds olil

Първи снимачен ден на филмовата продукция „Концерт за оцелелите“, на известния режисьор от Казанлък Иван Ничев, се проведе днес в Киноцентър Бояна в София. Това е първата българо-израелска кинопродукция, като продуцент е Нисим Леви. Филмът е завършващата част от трилогията на Иван Ничев за спасяването на българските евреи, започната със „След края на света“ (1998) и „Пътуване към Йерусалим“ (2003). Историята разказва за двама приятели тийнейджъри, българин и български евреин и еврейка от Тракия и техните семейства през турбулентните и драматични времена на Втората световна война.
Главните актьори в новата кинолента на Иван Ничев са едни от най-известните български и израелски актьори. Първият снимачен ден на филма уважи и новоизбраният министър на културата д-р Петър Стоянович.
Иван Ничев е родом от Казанлък, възпитаник е на полската филмова академия в Лодз и е автор на редица известни филми, сред които „Деца от восък“, сериала „Приключенията на един Арлекин“ с Тодор Колев, на поредицата „Бай Ганьо“, „1952: Иван и Александра“, „Черните лебеди“ и „Звезди в косите, сълзи в очите“ и др.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram