Казанлък се включва в националния протест в неделя

Казанлък ще се включи в националния протест, предвиден за тази неделя, 24 февруари. Исканията на протестиращите са : премахване на монополите, което ще доведе до реално падане на цените, увеличаване на доходите на хората от всички социални групи /майки, пенсионери и работещи/, чрез адекватно стимулиране на средната класа – малкия и среден бизнес, свикване на ВНС за смяна на политическия модел.
„Не искаме повече едни и същи партии да се въртят в кръг, нека изборите станат мажоритарни и в управлението да влязат личности“, призовават представителите на протеста. Сред техните искания са още всеки народен представител и държавен служител да носи персонална наказателна отговорност за действията или бездействията си, падане на депутатския имунитет и не повече от два мандата за депутат, както и разследване и ефективни присъди за всички, които обраха България през последните 23 години.
Протестиращите граждани са се свързали и с Националния инициативен комитет за координиране на действията и обединяване на исканията за предстоящия неделен протест.
Междувременно от 17 часа днес в Казанлък отново ще се състоят протестни действия, където ще се обсъждат исканията но протестиращите и ще се приемат допълнителни предложения за такива.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram