Казанлък отново е с най-ниска безработица в областта

11 118 безработни са се регистрирали в Бюрата по труда на област Стара Загора през отчетния месец, сочат данните на административната статистика на Агенция по заетостта. Равнището на безработица е 7,5 на сто, с 1,8 процентни пункта по-ниско от стойността на показателя за страната. Спрямо предходния месец, равнището на безработица намалява с 0,5 процентни пункта, а регистрираните безработни със 750 души. С най-ниско равнище на безработица е община Казанлък – 4,2 на сто, а с най- високо – община Николаево – 64,3%.

Регистрираните безработни в Дирекция „Бюро по труда” Стара Загора през месец април също намаляват. Общият им брой достигна 3455. Равнището на безработица е 4,4 на сто и намалява спрямо предходния март с 0,4 процентни пункта. Намалението в общия брой на регистрираните безработни спрямо предходния месец е с 331 души. По общини стойността на показателя е съответно: община Стара Загора – регистрирани безработни 3368, равнище на безработица – 4,3 на сто; община Опан – регистрирани безработни 87, равнище на безработица – 13,8 на сто.

През април 2016 г. в област Стара Загора са постъпили на работа 953 безработни лица. На първичния пазар през април са устроени общо 907 лица, по програми и мерки за заетост са постъпили на работа 46 лица. През април са обявени 804 работни места на първичния пазар на труда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram